Logotyp

River sin egen hembygd

Personporträtt publicerat på Deletes hemsida, 2018.

Johnny Olofsson har efter relativt kort tid i företaget fått ett mycket annorlunda uppdrag.
Han arbetsleder rivningen av sin födelseort Malmberget och först ut är hans gamla vårdcentral.
Som tur är så sker det på ett hållbart sätt.

Det är två dagar kvar till sommarsolståndet och ute blir det aldrig mörkt, även om regnet öser ner från gråa moln när Johnny Olofsson ska fotas inför det här reportaget.
De norrländska ljusa nätterna är egentligen raka motsatsen till vad han förknippar sin hemort Malmberget i Gällivare med.

– Ni som kommer från Umeå tycker att vintrarna är mörka, men då vet ni inte vad mörker är, säger han.

För att göra det ännu mörkare – Johnny spenderade 21 år under jord när han jobbade för LKAB inom gruvnäringen och där skymtade han absolut inget dagsljus.
Trots speciallampor så gav de aldrig riktigt samma känsla som solens egna strålar ger.

– Ju äldre jag blev desto tröttare blev jag av att jobba under jord. De där lamporna som ska kompensera ger väl inte de d-vitaminer man behöver. Det är en väldigt stor skillnad nu, säger Johnny.

Det var inte så längesedan han blev en del av Deletefamiljen. I augusti började han som regionchef på rivningssidan.

– Det är andra gången jag flyttar till Umeå. Första svängen jobbade jag på Volvo Lastvagnar. Sedan gjorde jag ytterligare fem år på LKAB, men nu bestämde vi oss i familjen att flytta ner permanent.

Gällivare, med sitt rika natur- och friluftsliv är på många sätt unikt, men det utbud som Umeå har inom sport, kulturliv, restauranger, kaféer och affärer är något Johnny uppskattar.

– I Gällivare finns en avsaknad av vissa saker. Där kan man gå på bio en gång varannan vecka.

Ändå tar jobbet honom tillbaka lite titt som tätt och anledningen är något tudelad. Malmberget som samhälle ska rivas och flyttas på grund av gruvnäringen. Den ort som Johnny vuxit upp på ska han nu vara med och jämna med marken. Hans barndoms gator är borta – där är stängsel nu, men hans föräldrars hem som ligger i utkanten av samhället klarar sig.

– Det är vemodigt. Vårdcentralen är det första stora jobbet som vi gör där. Den är byggd 1985 och jättefräsch. Dit gick jag med mina barn när de var små och det känns konstigt att jag nu ska vara med och riva den. Och det kommer mer. En stor mängd hus ska bort. Men det är bra att när det nu ska plockas ner så är det vi som får göra det.

Han säger att han fortfarande är under upplärning. Det är en helt ny bransch han kommit in i och han överraskas över hur komplex den är.
Det är skillnad i hur det fungerar nu jämfört med förut då en byggnad revs och sedan bara skyfflades bort. Nu plockar man sönder den bit för bit.

– Rivning är något helt annat än jag trodde. Det handlar väldigt mycket om miljökrav, återvinning och sortering, vilket är jättebra. Du ska se hur det ser ut på ett rivningsjobb. Det är en stor maskin som står och plockar armeringsjärn och lägger i en särskild hög. Det är ganska fantastiskt.

Han funderar lite kring själva uppgiften och det arbete de utför. Ett lite bakvänt jobb på ett sätt.

– Det är en konstig känsla. Vi river något och när vi är klara så finns det inte kvar.

Johnny har personalansvar för 15 personer inom Delete och 15 personer som är underentreprenörer. Hans område sträcker sig från Gävle till Karesuando och kör man längst E4 så är det en sträcka på 112 mil.
Förutom i Malmberget så pågår ett rivningsjobb i Husum, Luleå och Östersund just nu. Dit åker han för att kolla att allt rullar på som det ska.

– Det är väldigt roligt att träffa anställda och kunder på olika platser i den här stora regionen.

Att samla personal och underentreprenörer är svårt. Det är alltid någon som måste iväg eller inte kan delta, och på grund av geografin blir det problematiskt att få till rutiner.

– Här finns mycket att göra. Vi måste hitta ett sätt att ha givande möten där alla får synas. Alla måste få samma information så att ingen missar något viktigt, men det är komplicerat när det är så svårt att samla personalen.

Just mötesstrukturer är något han tar med sig från sin tid på Volvo Lastvagnar. Att hitta smidiga, effektiva och hållbara sätt att ha möten på är viktigt och den stora utmaningen han brottas med just nu.

– Det har jag med mig från min tid på LKAB också, vilket är ett företag med väldigt stort fokus på hållbarhet och det täcker många aspekter – miljö, ekonomi, personal, jämställdhet och mångfald. Allt måste vara hållbart.

Företaget har en jämställdhets- och mångfaldsplan, men för att det inte bara ska bli ett papper i en pärm så brukar han gå igenom den med de anställda.
Personer från olika kulturer och med olika härkomst finns det gott om i företaget, framför allt via underentreprenörer. Värre är det med representationen av kvinnor.

– Att få in tjejer är otroligt viktigt. När jag var på Volvo så fanns ett försöksflöde där vi hade 13 tjejer som monterade lastbilshytter, vilket visade sig fungera väldigt bra. Det var en god start på att få in fler tjejer på monteringen och borde även fungera utan problem på rivningssidan hos oss.

En annan sak att ständigt jobba med är säkerheten på arbetsplatserna. Håller inte den så stannar inte folk kvar i företaget. Johnny anser att Delete måste vara en attraktiv arbetsgivare med bra personalförmåner.

– Så fort det blir stökigt så sticker de duktiga, säger han.

Det interna jobb som krävs nu, nationellt men även regionalt, är att växa och bli större.

– Min, och hela företagets vision, är att sälja in oss, anställa och få folk att trivas. Branschen är enormt konkurrensutsatt och det är viktigt att kunna säga att vi är störst i Norden.

Logotyp