Logotyp

Om Knäck Media

”Vilka skriver du för?” Det är en av de vanligaste frågor jag får.
Jag har ägnat mig åt journalistik sedan 2005, varit frilansjournalist sedan 2015 och brukar säga att jag har världens bästa jobb, för mitt yrke skapar möten och upplevelser jag aldrig skulle ha fått vara med om annars.

Tänk att jag får komma hem till människor och ta del av deras unika historier, åka ner en kilometer under marken i en gruva för att titta på en borrmaskin, dra till fjällen för att möta en skogsbrukare eller titta på när andra plågar sig med att bada isvak.
Jag får vara hur nyfiken som helst. Det är jag som är flugan på väggen som berättar för andra vad jag sett.

Jag heter Johanna Lindqvist, är uppvuxen och bor i Umeåtrakten. Innan jag startade Knäck Media arbetade jag inom dagspress och har därifrån erfarenhet som featureredaktör, reporter, redigerare, bloggare, fotograf och nattchef.

Mitt frilansföretag finns i Umeå, Västerbotten, och jag tar mer än gärna på mig ansvaret att få norra Sveriges människor, omgivningar, företag och natur att synas mer.

Och som svar på frågan så skriver jag bland andra för:
Allt i Hemmet
Delete
Din Skog, SCA

Hus&Hem
Lantliv
Norra Skogsägarna
OTW
SVT

Sorsele kommun
VK Media
Volvo Lastvagnar
Västerbottens Kuriren

Jag samarbetar ofta med
Fotograf Malin Grönborg
Fotograf Henke Olofsson

Logotyp