Logotyp

UPPDRAG I URVAL


”Svenskar ser mig inte som svensk”

OPINION. Vissa människor får aldrig synas eller höras i media, eller så syns de bara i vissa sammanhang. Detta skapar en falsk bild av hur världen ser ut – en bubbla där vit medelklass kommer till tals och får utgöra normen.

Hållbar stilkrock i Härnösand

INREDNINGSREPORTAGE. Ett hus som länge legat slumrande har tack vare Ulrika och Daniel Prytz återfått sin livsglädje med lugna färger och en ny utbyggnad.
Vid havet i Härnösand bor paret vars hållbarhetstanke syns lika mycket i inredningen som i sin livsstil.

Med fokus på välmående personal under jord

REPORTAGE. Att både Epiroc och Boliden har viljan att utveckla diamantborrningen gör samarbetet lyckat, och tack vare Epirocs rörhanteringssystem har Boliden kunnat förbättra arbetsmiljön för diamantborrarna avsevärt.
– Allvarliga skador har mer eller mindre försvunnit, säger Thomas Theolin.

Det perfekta paret

KRÖNIKA. För att upprätthålla mannens manlighet och kvinnans kvinnlighet generellt måste hon vara lite lagom mindre än honom. Det gäller inte bara i centimeter utan även i vad hon jobbar med, tjänar och hur mycket plats hon tar överlag. Det är också bra om hon kör en lite mindre bil än sin man.

”Min kamp handlar om att människor inte ska döma varandra”

REPORTAGE. Svart eller vit? Både och eller inget av dem?
Jason Diakité har i och med sin släkthistoria ”En droppe midnatt” vandrat genom berättelser om slaveri, rasism och förtryck för att kunna lägga pusslet av sin egen identitet.

Med djur och natur i sikte

REPORTAGE. Hon rör sig hemtamt, som på sin egen bakgård. Behöver inte titta på kartan.
Skog och jakt är Agnes Källmans stora intresse och här spenderar hon all ledig tid under höstarna.
– Om folk fick uppleva att sitta på pass, gemenskapen, att vara ute – ja, hela alltet. Då tror jag många skulle bli fast för jakt, säger Agnes Källman.

Logotyp